SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Burger King wprowadza do polskich restauracji burgery bez mięsa

Sieć Burger King, słynąca z burgerów z wołowiną wprowadziła po raz pierwszy do swojej oferty w polskich restauracjach burgera bez mięsa - Burger Halloumi King. Wcześniej przetestowano to w Szwecji, a teraz bezmięsny burger można zjeść również w Wielkiej Brytanii.

Article

Halloumi King to maślana bułka z dwoma plastrami sera Halloumi, świeżym pomidorem, kremowym majonezem i sałatą lodową.

Nowy burger jest dostępny we wszystkich 62. restauracjach Burger King na terenie Polski.

Polska jest kolejnym rynkiem, gdzie Burger King wprowadza Halloumi Burgera - pierwsza była Szwecja, gdzie konsumenci entuzjastycznie przyjęli tę nową propozycję, a w tym tygodniu wprowadzono ją także w restauracjach Burger Kinga w Wielkiej Brytanii. Tym samym jest jedną z pierwszych sieci restauracji typu fast food, która oferuje produkt z serem halloumi.

- Zgodnie z wizją marki "Be your way", chcemy mieć propozycję dla każdego niezależnie od tego, czy ma ochotę na naszą legendarną wołowinę grillowaną na prawdziwym ogniu, czy chciałby spróbować czegoś innego. To propozycja także dla tych, którzy mięsa nie jedzą lub czasami mają ochotę na coś bezmięsnego - wyjaśnia Zuzanna Kilar, marketing specialist Burger King. - Halloumi King jest na razie ofertą limitowaną. Jeśli spotka się z uznaniem gości możliwe, że wróci do menu na stałe.

Nowość Burger Kinga będzie także wspierana akcją w social mediach, którą przygotowała agencja 180heartbeats + Jung v Matt.

 

Newsletter WirtualneMedia.pl w Twojej skrzynce mailowej

Dołącz do dyskusji: Burger King wprowadza do polskich restauracji burgery bez mięsa

16 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
tomi
Kiedy wegetariańskie lokale zaczną w końcu dodawać potrawy z mięsem dla klientów? :)
8 2
odpowiedź
User
ddb
wtedy kiedy w przeciętnych restauracjach będzie więcej opcji wege 🤷🏻‍♀️
2 0
odpowiedź
User
maciej nowak
Brakuje lokali serwujących tony mięsa, co?
0 3
odpowiedź
User
grey
Maciej Nowak to kogo jest więcej? Tych co jedzą mięso czy tych co nie jedzą? Poza tym polecam wrzucić na luz, a nie spina od rana.
4 0
odpowiedź
User
marketer
Co to za Burger bez wołowiny? Możecie to zupełnie inaczej, bo nazwa jest myląca.
6 3
odpowiedź