Energa: Uwaga na fałszywe maile z wirusem

Energa informuje o fałszywych mailach z wirusem, które wykorzystują domenę @energa.pl. Fałszywe wiadomości przychodzą z adresu  sekrertariat@energa.pl (uwaga! pisownia oryginalna – zawiera błąd literowy). Maile nie posiadają treści, tylko załącznik („Cennik .xml.zip”) zawierający wirusa.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Energa prosi o ignorowanie takiej korespondencji i nieotwieranie dołączonych do niej załączników. Informacje nie zostały wygenerowane przez Grupę Energa. Jest to próba podszycia się pod spółki Grupy w celu zainfekowania komputera odbiorcy.

Energa zaleca ignorowanie wszelkiej korespondencji przychodzącej z domeny @energa.pl, która zawiera błędy literowe w adresie. Spółka przestrzega przed otwieraniem załączników, które są częścią takiej korespondencji. Może to spowodować zawirusowanie komputera.

grafika

dostarczył

infoWire.pl

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Polsat News kończy 18 lat. Od kanału informacyjnego do ekosystemu newsowego

Polsat News kończy 18 lat. Od kanału informacyjnego do ekosystemu newsowego

Pierwsza taka sytuacja w TVP. Gospodarz "19.30" z tęczową przypinką

Pierwsza taka sytuacja w TVP. Gospodarz "19.30" z tęczową przypinką

Znany portal motoryzacyjny ma nowego właściciela i naczelnego. Nowa odsłona serwisu

Znany portal motoryzacyjny ma nowego właściciela i naczelnego. Nowa odsłona serwisu

YouTube rozpoczyna europejskie konsultacje z twórcami

YouTube rozpoczyna europejskie konsultacje z twórcami

Creative OOH jako element strategii marki. Od zasięgu do głębokiego doświadczenia odbiorcy
Materiał reklamowy

Creative OOH jako element strategii marki. Od zasięgu do głębokiego doświadczenia odbiorcy

Niepokojąca forma cyberprzemocy wśród nastolatków. Wykorzystują znaną platformę

Niepokojąca forma cyberprzemocy wśród nastolatków. Wykorzystują znaną platformę