IX edycja Festiwalu Dobrego Smaku

Zapraszamy restauratorów i właścicieli kawiarni z ulicy Piotrkowskiej (i bezpośredniego sąsiedztwa) do udziału w kolejnym Festiwalu Dobrego Smaku. Po dwuletnich przygodach z drobiem, przyszedł czas na dania oparte o tradycję i sezonowość. Właśnie te dwa hasła są motywem przewodnim 9. edycji Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach 24-27 maja 2012.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

W tym roku szefom kuchni dajemy dużo swobody. Tradycja i Sezonowość, czyli hasło przewodnie 9. edycji Festiwalu Dobrego Smaku, daje kucharzom możliwość popuszczenia wodzy fantazji. Nie narzucamy żadnych składników, co więcej - nie ograniczamy się do kuchni polskiej! Wszak „Tradycję i Sezonowość” można kultywować w kuchniach całego świata.

Szefowie kuchni restauracji z ulicy Piotrkowskiej (i bezpośredniego sąsiedztwa), biorących udział w Festiwalu, powinni przygotować festiwalowe danie oparte o modną ideę zwrócenia się ku tradycji, z wykorzystaniem sezonowych produktów.

Konkursowe danie, serwowane przez cały czas trwania FDS, powinno w jasny sposób odnosić się do hasła przewodniego tegorocznej edycji, nie musi być daniem mięsnym, ale ważne, by zwróciło uwagę łodzian. Dlaczego to ważne? Bo po raz kolejny to łodzianie, w głosowaniu smsowym, wybiorą swoje ulubione danie. Dania oceniać będzie także anonimowe jury, które przyzna swoją nagrodę. Co jeszcze warto wiedzieć o konkursowym daniu? Powinno być autorskie, wyjątkowe i musi być w specjalnej, konkursowej cenie - 10 zł.

Festiwal Dobrego Smaku to doskonała forma promocji restauracji i kawairni - w trakcie czterech dni trwania imprezy łódzkie lokale odwiedzi kilkuset poszukiwaczy dobrego smaku. O Festiwalu informować będą patroni medialni: m.in. łódzka redakcja „Gazety Wyborczej” i kanał telewizyjny Kuchnia+ (dawniej Kuchnia.tv). Rozbudowany program Festiwalu zakłada również m.in. wspólne gotowanie z Grzegorzem Łapanowskim - znanym propagatorem kuchni sezonowej i bio.

Po pysznym obiedzie czas na deser i dobrą kawę. Dlatego zapraszamy też kawiarnie z ul. Piotrkowskiej i przecznic do drugiego, festiwalowego konkursu. Sezonowy deser (np. z wykorzystaniem typowych, majowych owoców), serwowany wraz z kawą, w wersji festiwalowej musi kosztować 7 zł.

Również w tej rywalizacji decydują łodzianie w głosowaniu smsowym, a także jurorzy. Już w ostatni weekend maja dowiemy się, gdzie można napić się najlepszej „małej czarnej” i zjeść pyszne, słodkie co nieco.

Nie czekaj dłużej, zgłoś swoją restaurację i kawiarnię już dziś do 9. edycji Festiwalu Dobrego Smaku - ulubionego festiwalu łódzkich smakoszy!!

Na zgłoszenia czekamy tylko do 15 kwietnia!

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

KRRiT zaakceptowała plany mediów publicznych. Co z likwidacją kanałów TVP?

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Dwa nowe tytuły w ofercie InPostu. Zamówisz je do Paczkomatu

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"

Nowa prezeska wydawcy "Pisma"