Na portalu braci Karnowskich wPolityce ukazał się list otwarty kilkudziesięciu pracowników prawicowych i prorządowych mediów, zaanonsowany jako "głos środowiska dziennikarskiego w obliczu zapowiadanych czystek". Podpisali go m.in. Michał Adamczyk (urlopowany szef TAI), członkini zarządu Polska Press Dorota Kania, prezes PAP Wojciech Surmacz czy szef TVP Info Samuel Pereira.

Dołącz do dyskusji: Ludzie prawicowych mediów boją się "czystek" i "prawdziwego reżimu". List podpisali Adamczyk, Kania i Surmacz

widz555
Pusty śmiech. Najważniejsze, żeby został paskowy, bez niego nie ma prawdziwej publicystyki.
Tropek
wyrzucic ich kłamanie udawanie ....
r2d2
Jeśli na prawdę PO nałoży zakaz wykonywania zawodu na osoby pracujące w TVP i innych państwowych media to wtedy będzie faktyczny koniec demokracji.

Przestań się mazać, w końcu zajmiesz się normalną pracą.