Na początku było… jajko – szybkie przepisy na wielkanocne śniadanie

Jajka to od dziesiątków lat nieodłączna część świątecznego stołu. Tradycyjne przepisy na ich wykorzystanie zna każda pani domu. Warto jednak poszukać nowych pomysłów i spróbować podać je z innymi niż do tej pory dodatkami, które nadadzą im wyjątkowego smaku.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

Od wieków jajko uznawane jest za symbol nowego życia, dlatego nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole. Może być głównym składnikiem dania albo stanowić do niego dodatek. Gdy dzielimy się nim podczas świątecznego śniadania, pełni rolę podarunku z życzeniem pomnażania sił witalnych. Dobrze jest więc zadbać, aby ten prezent był jak najsmaczniejszy.

– W najnowszej „Kuchni” pokazujemy aż 13 szybkich przepisów na wielkanocne jajka. Polecam sosy do jajek i farsze z żółtkami, szczególnie tym z Was, którym znudził się smak gotowanego jajka chluśniętego łyżką majonezu  – radzi redaktor naczelna „Kuchni”, Ewa Wagner.

Zamiast tradycyjnego dressingu możemy przyrządzić sosy: kolendrowy z orzechami, serowy, tatarski bądź chrzanowy. A miłośników farszów z pewnością zainteresuje propozycja z guacamole, anchois i kaparami, z suszonymi pomidorami bądź z bazylią.

Więcej informacji i przepisów z wykorzystaniem jajek można znaleźć w najnowszym, kwietniowym wydaniu miesięcznika „Kuchnia, który będzie dostępny na rynku od 21 marca 2017 r. W numerze również:

  • Wielki Post i jak go unikano w dawnych czasach?
  • Wariacje Marty Dymek – babka wielkanocna dla wegan
  • Szynka – królowa wielkanocnego stołu
  • Zeszyt z przepisami na dania wielkanocne
  • Co powinieneś wiedzieć o wanilii?
  • Kupony rabatowe do sklepów w całej Polsce
  • „Gotuj z Kuchnią”roczny plebiscyt fotograficzny dla czytelników magazynu. Głównym założeniem konkursu jest przygotowanie dania na podstawie przepisu, który znalazł się w bieżącym wydaniu miesięcznika i sfotografowanie go wraz egzemplarzem „Kuchni” w tle. Co miesiąc jury wybiera jednego zwycięzcę, który później walczy o nagrodę główną w plebiscycie rocznym. Nagrody, zarówno do comiesięcznych edycji, jak i finałowego konkursu ufundowane zostały przez markę SMEG. Regulamin konkursu „Gotuj z Kuchnią” dostępny jest na stronie magazyn-kuchnia.pl

grafika

dostarczył

infoWire.pl

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Polsat Box udostępnił za darmo wiele kanałów

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"

Współpracownica Agory bez pieniędzy po porodzie? Firma odpowiada "Solidarności"