Burger King wprowadza roślinne nuggetsy

Burger King we współpracy z The Vegetarian Butcher powiększa swoje roślinne menu o nuggetsy. Można je kupić we wszystkich restauracjach w Polsce.

jd
jd
Udostępnij artykuł:
Burger King wprowadza roślinne nuggetsy

Roślinne nuggetsy przygotowano na bazie soi. Tak jak ich mięsny odpowiednik, są chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku.

- W Burger King zawsze stawiamy naszych gości na pierwszym miejscu i stale szukamy możliwości zapewnienia im nowych smacznych alternatyw - podkreśla Zuzanna Kilar, brand manager Burger King Polska.

Recepturę nowych roślinnych nuggetsów, podobnie jak Plant-based Whopper, Burger King opracował z uznaną marką The Vegetarian Butcher, która od lat pracuje nad roślinnymi zamiennikami mięsa. - Cieszymy się, że możemy rozszerzyć współpracę z naszymi kolegami z Burger King i razem stworzyliśmy produkt, który z pewnością goście tej sieci pokochają - mówi Hugo Verkuil, dyrektor generalny firmy The Vegetarian Butcher.

Nowa pozycja w menu Króla Burgerów wzmocni alternatywy oparte na roślinach i będzie występowała obok ikonicznych ofert Burger King, takich jak grillowany w ogniu Whopper, albo jako alternatywa lub dodatek.

Nowość Burger King wspiera kampania w social mediach, którą przygotowała agencja 180heartbeats + Jung v Matt. W ramach działań, zaplanowano m.in. aktywacje konsumenckie dla wielbicieli zielonych smaków.

Uwaga, zielony komunikat. Do naszego menu wjeżdżają nowe Plant-based Nuggets 🌱 Zamów na www.burgerking.pl lub w aplikacji. Opublikowany przez Burger King Polska Wtorek, 13 kwietnia 2021

##NEWS http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/lidl-weganskie-mieso-testy-opinie-gdzie-kupic ##

Fastfoody eksperymentują z bezmięsnym menu

Burger King w 2019 roku wprowadził do menu Rebel Whoppera - pierwszego własnego burgera bez wołowiny, za to z roślinnym patty. Kanapka trafiła do lokali gastronomicznych Burger King w 25 krajach w Europie, m.in. Polsce.

W ubiegłym roku Burger King zaczął podawać na opakowaniach Whopperów listę jego składników, by w ten sposób podkreślić, że są całkowicie naturalne i nie zawierają sztucznych dodatków. Nowe opakowania wymieniają osiem składników kanapki: wołowinę, pomidory, sałatę, majonez, keczup, pikle, cebulę i bułkę z sezamem.

Z roślinnymi zamiennikami mięsa eksperymentuje także konkurencja Burger Kinga. Jeszcze w tym roku w ofercie McDonald’s mają się pojawić między innymi burgery McPlant, stanowiący wegańską alternatywę dla mięsnych dań. Oferta będzie opracowywana we współpracy z firmą Beyond Meat, zajmującą się produkcją roślinnych zamienników mięsa. W przyszłości partnerzy zamierzają zaoferować klientom także dania składające się z roślinnych zamienników mięsa drobiowego czy wieprzowiny. Wszystkie potrawy mają smakiem przypominać mięso.

W 2019 r. fastfoodowa sieć KFC zaczęła serwować wegańską kanapkę „The Imposter". Tradycyjnego kotleta z kurczaka zastąpiono w niej quornem (suszona masa grzybowa z dodatkiem białka pozyskanego z ziemniaków) w charakterystycznej dla marki panierce.

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Facebook testuje pobieranie opłat od twórców i firm

Facebook testuje pobieranie opłat od twórców i firm

Media Expert śrubuje rekordy. Tyle jeszcze nie zarobił

Media Expert śrubuje rekordy. Tyle jeszcze nie zarobił

Ilu widzów miał "Raport specjalny" w TVP Info? W marcu nowe odcinki

Ilu widzów miał "Raport specjalny" w TVP Info? W marcu nowe odcinki

Potężna dezinformacja w sieci. Powielano fejka o zabójczyni 11-latki

Potężna dezinformacja w sieci. Powielano fejka o zabójczyni 11-latki

Republika weszła na nowy rynek. Taką ma konkurencję

Republika weszła na nowy rynek. Taką ma konkurencję

Magdalena Ogórek chwali się ukończeniem muzeum. "Dwa razy trafiłam do szpitala"

Magdalena Ogórek chwali się ukończeniem muzeum. "Dwa razy trafiłam do szpitala"