W piśmie znajdą się przede wszystkim specjalnie wyselekcjonowane i sprawdzone przepisy na wegetariańskie i wegańskie potrawy, a także reportaże o ciekawych ludziach oraz kalendarz wydarzeń związanych z wegetarianizmem i weganizmem.- „Slowly Veggie” nie jest tytułem tylko dla wegetarian i wegan, ale dla wszystkich, którzy chcą zmienić kuchnię na lżejszą - mówi Wilk. Podkreśla, że wydawca korzystać będzie z materiałów z niemieckiej edycji „Slowly Veggie” (Burda wydaje ją od 2013 roku), a magazyn ma charakteryzować wysoka jakość.Redaktor naczelną nowego dwumiesięcznika jest Katarzyna Gubała, związana z Burdą od sześciu lat, która łączyć będzie nową funkcję z kierowaniem magazynami „Przepis na ogród” i „Kocham ogród”.
>>> Zobacz Jedynki gazet i magazynów w naszym nowym serwisiePierwszy numer „Slowly Veggie” liczy 124 strony, ukaże się w nakładzie 20 tys. egz. i w cenie 11,99 zł. Wspiera go kampania promocyjna w magazynach i serwisach internetowych Grupy Burda, w serwisach społecznościowych, w kanale Kuchnia+ i w punktach sprzedaży HDS oraz Empik.„Slowly Veggie” będzie siódmym tytułem w portfolio kulinarnym Burdy - Rozbudowujemy je w stronę lifestyle’u - podkreśla Urszula Wilk. Pod koniec lutego br. wydawnictwo wprowadził na rynek kwartalnik „Sielska kuchnia” (więcej na ten temat).












