
Dołącz do newslettera Wirtualne Media!
Codziennie rano
Oferty pracy
50 tysięcy subskrybentów
*Zrezygnuj w każdej chwili, nie wysyłamy spamu.
Dziękujemy za zapisanie się do newsletteraWirtualne Media
Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą.

Duże fermy, stacje paliw, smażalnie, liczne bary, kebaby i restauracje – to tylko część firm, które emitują nieprzyjemne zapachy. Wielu sąsiadujących z nimi mieszkańców może tylko marzyć o otwarciu okien. Już niedługo ta sytuacja powinna się zmienić.Prawie każda działalność gospodarcza wiąże się z pewnym wpływem na środowisko: odprowadzaniem ścieków, wytwarzaniem odpadów czy chociażby emisją uciążliwych zapachów. Za te ostatnie oddziaływanie zabrało się Ministerstwo Środowiska.Przy ściekach i śmieciach sprawa jest dosyć prosta, ponieważ na podstawie obiektywnych kryteriów, zamieszczonych w powszechnie obowiązujących przepisach, można określić, kiedy dane oddziaływanie (jego intensywność) jest już niekorzystne dla środowiska. Nieco inaczej sprawa wygląda w przypadku nieprzyjemnych zapachów. Ich emisję jesteśmy w stanie stwierdzić organoleptycznie, jednak znacznie trudniej określić ich szkodliwość dla środowiska.Więcej informacji: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Nadchodzi-kres-smrodzacych-knajp-2340622.html. Przy powoływaniu się na analizę, prosimy o podanie źródła Bankier.pl.Barbara SielickaRedaktor Bankier.ple-mail: b.sielicka@bankier.pl

Wirtualnemedia.pl

GPLUS PRODUCTION

GPLUS PRODUCTION

Grupa RMF

Telewizja Puls

Grupa RMF

Gremi Media

Agencja Wydawniczo - Reklamowa Wprost

Wirtualna Polska Media
