Tyskie na 400 lat otwiera nowe lokale z tankami

Świeże, niepasteryzowane piwo, Tyskie z tanka, pojawi się na najważniejszych letnich imprezach z okazji 400-lecia marki oraz w wybranych lokalach gastronomicznych w całej Polsce. Celem działań Kompanii Piwowarskiej jest budowanie kultury piwnej wśród Polaków poprzez nowe rozwiązania na rynku gastronomicznym. Wyjątkową technologię sprzedaży piwa z tanka do lokali gastronomicznych Kompania dostarcza, jako pierwsza i jedyna na polskim rynku.

Redakcja Wirtualne Media
Redakcja Wirtualne Media
Udostępnij artykuł:

„Kompania Piwowarska jest liderem sprzedaży oraz innowatorem na rynku gastronomicznym, w którym ma 45% udziałów. Dbamy o rozwój kultury piwnej w naszym kraju i nieustannie dostarczamy konsumentom nowości. Jedną z nich są właśnie tanki” – mówi Aleksandra Zarychta-Kuzalska Kierownik ds. PR marek w Kompanii Piwowarskiej. Pierwsze Tyskie z tanków trafiło do 23 lokali na południu kraju, czyli do miejsc zlokalizowanych niedaleko Tyskich Browarów Książęcych, w których od 400 lat warzy się piwo. Od kwietnia 2012 klienci lokali z tankami wypili w sumie prawie 11000 hl piwa z tanka. Konsumenci regularnie odwiedzają miejsca, w których serwuje się Tyskie z tanka i doceniają rześką cierpkość, wyraźny chmielowy aromat oraz bogaty smak złocistego napoju. Sukces Tyskiego z tanka na południu Polski, a także okazja, jaką jest świętowanie 400-lecia piwnej tradycji Tyskiego, wpłynęły na decyzję o rozszerzeniu działań wykorzystujących to rozwiązanie, na skalę ogólnopolską. Obecnie piwa prosto z browaru można spróbować w największych miastach, na terenie całego kraju. Lokale z tankami pojawiły się m.in. w Szczecinie, Poznaniu i Gdańsku, Warszawie, do końca września pojawią się w kolejnych lokalizacjach.

Zaletą piwa z tanka jest maksymalnie skrócony czas dystrybucji oraz innowacyjny system przechowywania i rozlewania. Zastosowane rozwiązania są gwarancją dostarczenia konsumentom świeżego, aromatycznego piwa prosto z browaru. Trunek uwarzony w browarze przelewany jest do samochodu-cysterny, który transportuje je jeszcze tego samego dnia bezpośrednio do pubów lub na wybrane eventy w ciągu trzech dni od uwarzenia. Tam piwo przetłaczane jest do stalowych pojemników – tanków. Potem trafia z nich do kufli miłośników złocistego trunku. Wewnątrz tanków, dostarczone z browaru piwo przechowywane jest w specjalny sposób, który gwarantuje brak dostępu tlenu i dwutlenku węgla, co wpływa na najwyższą jakość piwa. Tyskie z tanka jest mniej nagazowane niż tradycyjne - dostępne dotąd w gastronomii – i ma nieco łagodniejszy smak.

Tyskie z tanka pojawi się także na wybranych eventach, na których marka świętuje swoje 400 lecie. Świeżego, niepasteryzowanego piwa prosto z browaru będzie można się napić m,in. w Gdańsku, Krasnymstawie oraz na wielkim święcie piwnym – Beerfeście w Chorzowie.

PRACA.WIRTUALNEMEDIA.PL

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Globalna awaria Cloudflare. Nie działała Canva, Downdetector i sklepy online

Globalna awaria Cloudflare. Nie działała Canva, Downdetector i sklepy online

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Będą dwa nowe sezony "Hotelu Paradise". W programie dwie prowadzące

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Właściciel TVN wybierze Netfliksa? Ruszyły negocjacje ws. HBO Max

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Zmarł Rafał Kołsut. Jako dziecko był gwiazdą "Ziarna"

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

Ziętara zginął, bo był dziennikarzem. Kto i dlaczego straszy teraz media, które o tym piszą?

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+

KRRiT przedłuża koncesje. Chodzi m.in. o stacje Polsatu i Canal+