TVP wysłała do Towarzystwa Dziennikarskiego wezwanie przedprocesowe z żądaniem przeprosin za „naruszenie dóbr osobistych nadawcy w związku z publikacją oświadczenia". Żąda też wpłacenia tys. złotych na cel charytatywny od każdego z sygnatariuszy pisma. - Nie zmieniliśmy zdania na temat dziennikarstwa uprawianego przez TVP. Jesteśmy gotowi bronić naszej opinii przed sądem - zapowiadają członkowie organizacji.

Dołącz do dyskusji: Telewizja Polska żąda przeprosin i wpłaty na WOŚP od członków Towarzystwa Dziennikarskiego za oświadczenie „dość mowy nienawiści w TVP”

sss
Panowie z TVP poddenerwowani z powodu ostatnich sondaży? Jak to śpiewała Anna Jantar - "nic nie może przecież wiecznie trwać, co zesłał los trzeba będzie stracić"...

Wysługiwanie się jakiejkolwiek władzy zmienia dziennikarza w polityka. To jak z PR: powrót w drugą stronę jest raczej mało możliwy.
Gość
Niedługo pół budynku przy Woronicza to będzie dział prawny prowadzący te wszystkie pozwy Kurskiego. I z czyich pieniędzy?
Mik
Te sondaże można sobie między bajki dziś wsadzić. Swetru miał i Palikot miał i Biedroń będzie trochę miał. Ale to takie miauczenie, a karawana pojedzie dalej. Nie ma na scenie charyzmatycznego polityka, który by dzisiaj dorównał Kaczorowi... Taki klimat.
Za chwilę jakaś madera wyskoczy. Z Biedronia taki celebr jak z dwóch poprzednich. Miękkie jajo. Teraz każdy chce dawać 500+ tylko z cekinami. Nic tylko heheszki.